Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika

Soutěž ve 2D kreslení a 3D modelování

V pátek 11. března 2016 proběhlo školní kolo soutěže ve 2D kreslení a 3D modelování. Soutěžilo se právě v těchto 2 kategoriích ve 2D kreslení v programu BricsCAD V15 a ve 3D modelování v programu SolidWorks. Soutěže se zúčastnili žáci třetích a čtvrtých ročníků oboru mechanik seřizovač a žáci druhých a třetích ročníků v oboru Design a zpracování výrobků. První tři v každé kategorii obdrželi věcnou odměnu a diplom.

2D kreslení 3D modelování
1. Frýželka Jaroslav 3MS Svačina Jakub 3MZ
2. Němec Radovan 4MS Tlusták Jiří 3MZ
3. Marcoň Tomáš 4MS Fridrich Zdeněk 3MZ

 

Úkolem ve 2D bylo nakreslit výkresovou dokumentaci hřídele a kladky a jejich sestavu.

Úkolem ve 3D bylo vymodelovat 3D modely, vytvořit sestavu a vypracovat výkresovou dokumentaci hřídele a kladky a výsledné sestavy.

Soutěž ve 2D kreslení a 3D modelování

Dva nejlepší z obou kategorií reprezentovali naši školu v celostátním kole na 15. ročníku soutěže Počítačového modelování ve 3D a počítačového kreslení ve 2D pořádané pro žáky všech typů středních škol, které proběhlo 7. dubna 2016 na SOŠ a SOU Hradec Králové.

Za naši školu ve 2D kreslení se Frýželka Jaroslav a Němec Radovan umístili na 18. resp. 19. místě z 21 soutěžících a v soutěži škol na 11. místě z 12 škol. Úkolem bylo vypočítat délky jednotlivých rozvinutí dle zadaných vzorců a následně z vypočítaných hodnot nakreslit plechový díl krytu motoru pro pálení na laseru.

V 3D modelování se Jakub Svačina a Jiří Tlusták umístili na 13. resp. 28. místě ze 41 soutěžících a v soutěži škol na 9. místě z 22 škol. Úkolem bylo vytvořit model a výkres dálkového ovladače pohonu vrat.

Soutěž ve 2D kreslení a 3D modelování

 

Pro některé žáky to byla jejich první účast na takovéto akci a rozhodně se v poli soutěžících neztratili.

Ing. Deďo Jaroslav, Ing. Leona Zmeškalová

Publikováno: 18.4.2016|Kategorie: Informace školy, Strojírenské obory, Zpracovatelské obory|