Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Ekonomické obory, Informace školy/Návštěva ekonomů v Národní bance Slovenska

Návštěva ekonomů v Národní bance Slovenska

Dne 30. března 2016 jsme zorganizovali pro žáky ekonomického oboru exkurzi do Národní banky Slovenska. Tady jsou některé postřehy žáku.


Žáci oboru ekonomika a podnikání se zúčastnili 30. 3. 2016 výletu do Slovenské Národní banky, která sídli v hlavním městě Bratislavě. Při příjezdu nás očekávala zaměstnankyně SNB, která nás seznámila s chodem celé banky, ukázala a řekla nám mnoho zajímavého, které jsme si s sebou odvezli zpět do ČR. Poté jsme se vydali za paní průvodkyní, která nás provedla po centru města. Nejvíce jsme se těšili na rozchod, kde jsme si každý mohli po svém. Zajít si prohlédnout památky, podívat se do nákupních center, případně si něco koupit anebo se jen tak kochat Slovenskem.

Já osobně jsem zklamaná nebyla, jelikož mám Slovenskou republiku moc ráda. Určitě se tam brzy vrátím, abych na celé město měla více času a prohlédla si Bratislavu co nejvíce.

Štěrbová Liana
2MZ

Tak jak ostatní obory i my ekonomové jsme si udělali výlet do Bratislavy, konkrétně do Národní banky Slovenska. Dozvěděli jsme se mnoho informací o bance samotné a taky o chodu peněz ve státě. Nebylo zapomenuto zmínit, jak to vypadalo, když nastala změna slovenské koruny za euro. Po takové krátké přednášce a zhlédnutí filmové ukázky jsme šli do muzea a dozvěděli jsme se něco o eurech. Prohlídka hlavního města byla zajímavá, i když jsme očekávali hezčí a větší náměstí a centrum.

Po osobním volnu jsme se vydali zpátky domů.

Charvátová Monika
1AZ

Žáci 1AZ, 2MZ, 3MZ a 4MZ se dne 30.3 vydali na exkurzi do Bratislavy do Národní banky Slovenska.

V 7:40 jsme nastoupili do autobusu na zastávce U zámku ve Zlíně, kde jsme měli sraz. Po cca 2,5 hodinách jsme dojeli do Bratislavy přímo k bance, kde jsme se všichni společně vydali do banky. V bance nás přivítala paní, která nám objasnila, jak to tam všechno chodí a kdy na Slovensku začali platit eura. Po přednášce jsme šli do místnosti, kde byl stůl ve tvaru území Slovenska, a na něm byly všechna eura, která platí a která platila.

Po přednášce v bance jsme všichni šli na náměstí, kde nás čekala paní průvodkyně, která nás provedla po památkách. Po prohlídce jsme měli 3hodinový rozchod, ve kterém jsme měli využít svůj volný čas a poznat více Bratislavu z našeho hlediska. Po rozchodu jsme se měli zase sejít na zastávce, kde jsme měli přesně stanovený čas. Na konec výletu jsme si udělali společnou fotku, nastoupili jsme do autobusu a jeli zpět domů.

Dohnalová Kristýna
1AZ

Publikováno: 31.3.2016|Kategorie: Ekonomické obory, Informace školy|