Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Aktivity školy, Strojírenské obory/Podpora firmou TAJMAC – ZPS, a. s., opět pokračuje

Podpora firmou TAJMAC – ZPS, a. s., opět pokračuje

Týden před Velikonocemi se vedení Střední průmyslové školy polytechnické setkalo s představiteli firmy TAJMAC – ZPS, a. s. Jmenovitě s výrobním ředitelem Petrem Rajtarem, ředitelem nákupu Ing. Jaroslavem Horákem, ředitelem divize ZPS Chrisem Halskim a  personální ředitelkou Bc. Klárou Šimovou. Jednání se také zúčastnil ředitel společnosti ZPS – GENERÁLNÍ OPRAVY, a. s., Ing. Marek Plšek. Jak se říká, když se chtějí lidé setkat, důvod si vždycky najdou. A tím důvodem bylo převzetí obráběcího stroje pro výuku žáků strojírenských oborů. Jednalo se o hrotový soustruh SUI 32, který firma TAJMAC – ZPS, a. s., koupila a nechala na své náklady provést generální opravu firmou ZPS – GENERÁLNÍ OPRAVY, a. s. Celková hodnota daru byla 381 150,- Kč. Všichni přítomní se přímo na učebně soustružníků mohli podívat na kvalitu odvedené práce a zařazení stroje do výuky. Vzhledem k tomu, že se ZPS – GENERÁLNÍ OPRAVY, a. s., zaměřují na opravy strojů, nic jiného než kvalitu na vysoké úrovni jsme neočekávali. S Ing. Plškem jsme se dohodli na generální opravě jednoho soustruhu ročně, kterou bude financovat Zlínský kraj a další spřátelené firmy.

Při diskusi s přítomnými jsme byli ubezpečeni o další podpoře firmou Tajmac – ZPS, a. s., hovořili jsme o vzájemné spolupráci při výuce žáků v rámci odborného výcviku, zkvalitnění práce instruktorů a komunikace mezi školou a firmou. Ředitel školy Ing. Bc. Jiří Charvát hovořil o přihláškách do strojírenských oborů a krocích, které děláme k propagaci strojírenství u dětí a jejich rodičů. Tato snaha je oboustranná, a tak pořádáme společné akce pro zvýšení popularity strojírenství v očích veřejnosti.

Příjemné bylo, že u předání byli přítomni žáci, s kterými neformálně hovořili zástupci firem, a celé toto setkání proběhlo ve velmi přátelském duchu.

Zároveň bychom chtěli poděkovat všem zúčastněným i nepřítomnému generálnímu řediteli Michelemu Taiariolimu.

 

Bc. Petr Málek

Publikováno: 12.4.2024|Kategorie: Aktivity školy, Strojírenské obory|