Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Aktivity školy, Polygrafické obory/Finále celonárodní soutěže v digitální fotografii PHOTOBASE 2024

Finále celonárodní soutěže v digitální fotografii PHOTOBASE 2024

V úterý 19. března 2024 se žáci 3. ročníku oboru Reprodukční grafik pro média Dominika Vlčková a Pavel Hruška zúčastnili slavnostního vyhlášení vítězů celonárodní soutěže v digitální fotografii PHOTOBASE 2024, které se konalo na Novoměstské radnici v Praze. Jejich fotografie byly vybrány do finálového kola. Odborná porota posuzovala celkem 1278 soutěžních snímků, takže jen dostat se do finále byl mimořádný úspěch.

Pro tento školní rok byla zvolena témata „Co se děje v trávě“, „Kdo si hraje, nezlobí“      a „Neobyčejná obyčejnost“, která poskytla studentům dostatek prostoru pro tvůrčí práci.

I když si tentokrát žáci žádnou cenu neodvezli, odměnou jim je, že jejich fotografie jsou spolu s ostatními vystaveny v Novoměstské radnici, kde jsou přístupné veřejnosti až do 7. dubna. Tento úspěch je pro ně důležitým krokem vpřed a zároveň inspirací k dalšímu zdokonalování svého fotografického umění.

Soutěž PHOTOBASE je každoroční událost a představuje největší vzdělávací projekt pro žáky i pedagogy v oblasti digitální fotografie. Znamená výzvu pro všechny milovníky fotografie a pro studenty příležitost vyjádřit své myšlenky a emoce skrze objektiv fotoaparátu.

Bc. Jana Šarmanová

Publikováno: 25.3.2024|Kategorie: Aktivity školy, Polygrafické obory|