Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Aktivity školy, Polygrafické obory/Exkurze do tiskárny – Agentura Osma, a. s. Zlín

Exkurze do tiskárny – Agentura Osma, a. s. Zlín

Dne 1. března 2024 měli žáci oboru Tiskař a Reprodukční grafik pro média příležitost navštívit renomovanou firmu Agentura Osma, a. s., se sídlem ve Zlíně na Rybníkách. Tato společnost je uznávaným českým výrobcem samolepicích etiket, specializovaná zejména na tisk vysoce kvalitních etiket, splňujících náročné požadavky všech klientů, s důrazem na využití etiket v oblasti vína.

Žáci měli během exkurze příležitost projít jednotlivými odděleními a získat odborné vysvětlení od zkušených pracovníků. Tato zkušenost byla nejen poučná, ale také inspirativní a umožnila žákům nahlédnout do světa tisku etiket na nejvyšší profesionální úrovni. Samolepící etikety se ve firmě vyrábí tou nejmodernější digitální technologií. K vidění je ale i ofsetová, sítotisková a flexotisková technologie.

Exkurze do Agentury Osma, a. s., byla pro žáky nejen poučným zážitkem, ale také příležitostí zažít atmosféru a know-how úspěšného českého výrobce v oboru tisku. O to víc nás těší, že jsme se v této firmě setkali s bývalými absolventy oboru Tiskař na polygrafických strojích.

Mgr. Martin Kašpařík, Mgr. Sylva Staňková, Bc. Jana Šarmanová

Publikováno: 23.3.2024|Kategorie: Aktivity školy, Polygrafické obory|