Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Aktivity školy, Strojírenské obory/Ocenění vítězů soutěže Mladých strojařů

Ocenění vítězů soutěže Mladých strojařů

Dne 12. prosince 2023 Ministerstvo průmyslu a obchodu se Svazem strojírenské technologie ocenilo vítěze 14. ročníku Soutěže mladých strojařů v programování CNC strojů v Praze.

Jako každý rok proběhla soutěž v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. Letos se zapojilo 121 žáků30 středních škol. Soutěžili ve třech kategoriích rozdělených podle řídicích systémů CNC strojů Siemens, Heidenhain a Fanuc.

Naše škola se do soutěže zapojila v kategorii programování CNC frézky s řídicím systémem od firmy Siemens. Reprezentovali nás 4 žáci oboru Mechanik seřizovač: Martin Juřena, Pavel Plšek, Jakub Talaš a Martin Tesař.

Nejúspěšnějším ze čtveřice zmíněných se stal Martin Tesař, který se umístil na krásném prvním místě. Získal hodnotné ceny a diplom podepsaný ministrem průmyslu a obchodu Jozefem Síkelou. Není to poprvé, co se Martin soutěže zúčastnil. Loni si odnesl stříbro a letos využil nabyté zkušenosti a proměnil stříbro ve zlato.

Všem zúčastněným žákům děkujeme za dobrou prezentaci naší školy, dále děkujeme Svazu strojírenské technologie a Ministerstvu průmyslu a obchodu za organizaci celé soutěže.

Celý záznam z předávání ocenění je k dispozici na: Soutěž mladých strojařů (youtube.com)

 

Michal Novosad, Bc. Richard Zezula

Publikováno: 20.12.2023|Kategorie: Aktivity školy, Strojírenské obory|