Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Aktivity školy, Elektrotechnické obory, Informační technologie/Nový výukový panel zabezpečovacího systému AJAX

Nový výukový panel zabezpečovacího systému AJAX

Opět dobrá zpráva. Zavádíme do výuky další moderní technologii, kterou budeme vyučovat v našich odborných učebnách elektrotechnických oborů. Rozšiřujeme naše portfolio elektronických zabezpečovacích systémů o hybridní technologii firmy AJAX. Tento špičkový systém kombinuje bezdrátový a sběrnicový systém propojení jednotlivých prvků. Vyniká moderním vzhledem, vynikajícím dosahem bezdrátové technologie, jednoduchostí nastavení i instalace, spolehlivostí a v neposlední řadě výdrží baterií v čidlech. Je skvělé, že máme ve výuce systém, který je velmi rychlý na montáž, má uživatelsky přívětivé nastavení a ovládání přes PC, tablet nebo smartphone.

Naši žáci se na tomto výukovému panelu naučí, jak snadno a efektivně zabezpečit objekty od těch nejmenších, jako jsou garáže nebo zahradní domky, až po rozsáhlé rodinné domy nebo i menší kancelářské či průmyslové budovy i areály. Naučí se také jednoduchou automatizaci a ovládání spotřebičů, které systém umožňuje.

Před zavedením do výuky jsme zorganizovali odborné školení tohoto systému, kterého se účastnili učitelé odborného výcviku a také zástupci instalačních firem ze Zlínského kraje. Předmětem školení byly možnosti systému, zásady pro instalaci, jeho nastavení, správu a ovládání.

Toto kombinované školení učitelů a firem je ideální pro výměnu zkušeností mezi firmami a školou a tedy pro to, aby škola byla vždy na úrovni firem a aplikovala ve výuce stejné postupy a principy, které se aktuálně používají v průmyslu.