Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Aktivity školy, Polygrafické obory/Mezinárodní soutěž v oblasti fotografie a médií Fotobrigáda 2023 v Bratislavě

Mezinárodní soutěž v oblasti fotografie a médií Fotobrigáda 2023 v Bratislavě

Od 7. do 9. září 2023 se na Střední odborné škole polygrafické v Bratislavě konal již pátý ročník mezinárodní soutěže Fotobrigáda. Tato prestižní událost se stala tradicí, která každoročně přitahuje týmy z různých zemí, aby se střetly v umění fotografie.

Do soutěže se zapojilo sedm týmů zastupujících Polsko, Chorvatsko, Českou republiku a Slovensko. Každý tým tvořili jeden pedagog a dva žáci, kteří se společně vydali do srdce Bratislavy s cílem zachytit její jedinečné kouzlo. Letos reprezentovali naši školu žáci 4. ročníku oboru Reprodukční grafik pro média Jakub Daněk
a Michal Lerl.

Tématem letošní soutěže bylo „Zachycení městského prostředí okem fotografa“. Soutěžícím byla dána příležitost zaznamenat krásu města v různých úhlech pohledu, denních světlech a situacích.

Bratislava, hlavní město Slovenské republiky, svou různorodostí a obyvateli přímo vybízí fotografy k zachycení zajímavých okamžiků. Pro vnímavé oko fotografa je každý roh města plný kreativních příležitostí k zaznamenání jeho krásy.

Hlavními odbornými garanty a porotci soutěže byli: Peter Blubla (prezident Zväzu polygrafie na Slovensku), Antonín Fiala (fotograf), Michal Zajaček (fotograf).

Na této soutěži je udělováno pouze jedno vítězné místo, a to první, které je oceněno vítězným pohárem. Ostatní týmy si odnášejí diplom a atraktivní věcné ceny. Tentokrát si pohár odnesl slovenský tým z bratislavské školy.

Jsme rádi, že můžeme pokračovat v mezinárodní spolupráci se školami z různých zemí a sdílet s nimi naše zkušenosti. Těšíme se na nadcházející ročníky soutěže Fotobrigáda, které nám přinesou nové výzvy a další inspiraci.

Bc. Jana Šarmanová

Foto: Jakub Daněk, Michal Lerl, Jana Šarmanová, Martin Petrík

Publikováno: 21.9.2023|Kategorie: Aktivity školy, Polygrafické obory|