Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Aktivity školy/Norimberk (Německo, březen 2023) – výměnný pobyt Tandem

Norimberk (Německo, březen 2023) – výměnný pobyt Tandem

Tento rok naše škola poprvé navázala spolupráci se střední školou v Norimberku a prostřednictvím Tandemu mohli naši žáci oboru „Mechanik seřizovač“ vyjet na dva týdny (19. 3. – 1. 4. 2023) do již zmiňovaného Norimberku a zúčastnit se odborné praxe s německými žáky. Tento výměnný pobyt má pomoci nejen česko-německému přátelství, ale také rozvoji anglického jazyka, kterým žáci komunikují. A právě žáci z Norimberku k nám přijedou už za pár dnů a stráví tu dva dubnové týdny.

Pokud vás zajímá, jak Tandem a tento výměnný pobyt vypadal očima jednoho z účastníků, koukněte na jeho vlastní shrnutí dvou týdnů v Norimberku.

 

„Jsem vděčný, že jsem mohl absolvovat stáž v Norimberku. Přinesla mi nové zkušenosti a poznal jsem spoustu skvělých lidí.

Odborný výcvik probíhal jako u nás – jen jejich strojní park nebyl až tak velký a modernizovaný. Budova, ve které probíhaly praxe, se skládala z 8 pracovišť (např. svařovna, soustružna, rukoděl atd.).

Co se týká bydlení, ubytovali jsme se v krásně zrekonstruované budově v samotném středu města s výhledem na řeku. Stravování jsme měli asi 10 minut od ubytování, kde jsme měli zajištěnou snídani s dopolední svačinou a večeři. Bohužel jsme během praxí neměli zajištěné obědy, které nám dost chyběly, ale chutná a vydatná večeře to nahradila.

Po večeři jsme mohli zajít do herny, která byla v komplexu jídelny. K dispozici tam byl kulečník, fotbálek, šipky nebo PS5.

Jazyková animace, která byla náplní našich prvních dvou dnů v Norimberku, byla sice zajímavá, ale někdy až moc dětinská. Ale naučili jsme se zde základní fráze a dostali jsme užitečné rady, které jsme využili nejen na praxích.

V průběhu stáže jsme navštěvovali různé památky a zároveň měli zajištěné večerní aktivity (např. bowling, AirTime nebo společný fotbal ve školní tělocvičně).

Myslím, že celý čtrnáctidenní výlet byl dobře naplánovaný a velmi jsem si ho užil. Samozřejmě se našlo pár menších chyb v organizaci času na praxích, ale to se v průběhu spolupráce škol určitě zlepší.“

Publikováno: 17.4.2023|Kategorie: Aktivity školy|