Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Aktivity školy/Divadelní cestopis aneb Evropou od renesance po realismus

Divadelní cestopis aneb Evropou od renesance po realismus

V pondělí 16. 1. 2023 měli žáci 3. a 4. ročníků maturitních oborů příležitost získat mimořádný divadelní zážitek, a to přímo v tělocvičně naší školní budovy.

Navštívilo nás Divadélko pro školy až z Hradce Králové s představením pro dva herce – opatřené samozřejmě nezbytným souborem jednoduchých, ale působivých rekvizit – s názvem Divadelní cestopis aneb Evropou od renesance po realismus.

Představení bylo dlouhé asi 60 minut a skládalo se ze vstupů ve zkratce charakterizujících především dramata autorů, jež mají naši žáci v seznamech maturitní četby – jako příklady uvedu hry Hamlet od Williama Shakespeara, Zdravý nemocný od Moliéra, Sluha dvou pánů od Carla Goldoniho, Cyrano z Bergeracu od Edmonda Rostanda a nakonec Maryša od bratří Mrštíků.

V některých vstupech byli dokonce dva z diváků – studentů vtaženi herci přímo do hry! A to velmi přirozeným způsobem. Představení nás zaujalo především strhujícím temperamentem jednoho z aktérů, který dodával jednotlivým vstupům nezapomenutelný ráz.

Jistě se můžeme těšit na dramatické zážitky v letech dalších, třeba i na jiných místech s jinými divadelními společnostmi. Jedná se o příjemné narušení stereotypu všedních dní.

Jaromír Horák

Publikováno: 26.1.2023|Kategorie: Aktivity školy|