Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika

Návštěva ministryně na naší škole

V pátek 6. května 2016 jsme měli tu čest přivítat ministryni školství Kateřinu Valachovou. Její přání bylo vidět odborný výcvik žáků. Naše škola byla pro tuto návštěvu doporučena, díky svým skvělým výsledkům na poli odborného výcviku, krajským úřadem. V průběhu své návštěvy se ministryně seznámila se způsobem vedení odborného výcviku všech oborů. Osobně ale navštívila „pouze“ dílny polygrafie a část strojírenských dílen. Oceňovali jsme přátelské a bezprostřední vystupování paní ministryně, kdy se opravdu podrobně seznamovala s tím, co který žák dělá, jak mu to jde a jak je tam spokojený. Většinou si srdečně podala ruku s každým osloveným žákem, jakož i s každým učitelem odborného výcviku.

Trochu jsme se až červenali, když před novináři při tiskové konferenci na konci své návštěvy, široce chválila naši školu a její příkladné výsledky v mnoha oblastech. Jako je například uplatnitelnost našich žáků, firmami oceňovaná připravenost žáků, kvalita poskytovaného vzdělávání, spolupráce s firmami a jejich prospěchová stipendia. Paní ministryně také uměla ocenit naši propracovanou spolupráci se základními školami.

Jsem opravdu rád, že jsme k této návštěvě byli vybráni a tím měli možnost setkat se s příjemnou a milou ministryní a ukázat jí něco z našeho know – how.

Ing. Jiří Charvát, ředitel školy.

Více informací lze najít na následujících odkazech:

http://zlinsky.denik.cz/zpravy_region/zajem-o-technicke-obory-ve-skolach-ve-zlinskem-kraji-roste-20160506.html
https://www.kr-zlinsky.cz/ministryne-skolstvi-katerina-valachova-ve-zline-absolvovala-ukazku-odborneho-vyucovani-aktuality-13116.html
https://www.facebook.com/valachova.katka