Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Aktivity školy/Jarní výlet do Holandska

Jarní výlet do Holandska

Jako každý rok, i letos jsme navázali na naše tradiční jarní školní výlety do zahraničí. Tentokrát jsme se vydali do Holandska, kde nás čekal opravdu pestrý program.

První den po příjezdu jsme se podívali do malebného městečka Naarden, působiště a místa posledního odpočinku učitele národů J. A. Komenského. Prošli jsme se historickým centrem, které je položeno za hradbami pozoruhodné hvězdicovité pevnosti obehnané dvojitým vodním příkopem. Návštívili jsme muzeum J. A. Komenského, a poté se přesunuli do unikátního skanzenu Zaanse Schans kde jsme se seznámili s bohatou holandskou historií a tradicemi (typické větrné mlýny, dřevěné domečky, pekařské muzeum, ukázka řemeslné výroby dřeváků, cínu, sýru a čokolády aj.) Před přejezdem na hotel jsme se zastavili v kouzelné rybářské vesničce Volendam.

Následující den jsme navštívili největší květinový par v Evropě – Keukenhof, a poté jsme absolvovali prohlídku historického centra města Den Haag, které je sídlem vlády, panovníka a mezinárodního soudního dvora. Navečer následovala procházka po nejkrásnější pláži Severního moře v příměstském letovisku Scheveningen, kde se někteří otužilci i vykoupali.

Poslední den nás čekala celodenní návštěva Amsterdamu – náměstí Dam s Novým kostelem (Nieuwe Kerk) a královským palácem, který stojí na cca 13,5 tisících kůlech, národní památník obětem 2. světové války, plovoucí květinový trh, a také jsme využili možnost plavby vyhlídkovou lodí po grachtech (vodních kanálech).

Celkově byl zájezd úspěšný, počasí nám přálo a naši žáci, kteří byli naprosto nadšení, plánují, kam se za rok opět podíváme.

Publikováno: 11.5.2023|Kategorie: Aktivity školy|