Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Aktivity školy, Polygrafické obory/Jubilejní rok fotokroužku – 15 let sdílení zážitků a zkušeností

Jubilejní rok fotokroužku – 15 let sdílení zážitků a zkušeností

V letošním školním roce uplyne 15 let od první výstavy fotokroužku na naší škole, která zahájila jeho dlouholetou činnost. Vznikl z iniciativy učitele odborného výcviku Františka Látala a žáků oboru Reprodukční grafik pro média Štěpána Holčáka, Sabiny Šilhanové a Martina Lysáka. Fotokroužek sdružuje zájemce o fotografování, fotografii a obecně o veškeré dění, které s fotografií souvisí.

V posledních letech jsme svědky rostoucí popularity fotografování mobilními telefony. Přestože si tradiční fotoaparáty stále udržují svoji oblíbenost, mobilní telefony se stávají nástrojem k fotografování stále běžnějším. Tomuto trendu se přizpůsobuje i fotokroužek. V loňském školním roce byl vyhlášen již 7. ročník soutěže Mobilfoto 2022 pro žáky prvních ročníků. Tato akce se setkala u studentů s mimořádným zájmem a sešlo se na ní 425 fotografií nejrůznějších žánrů – portréty, krajiny, detaily i reportáže. Z této kolekce bylo prezentováno 70 fotografií na dvou samostatných výstavách – na 136. výstavě v hlavní budově naší školy a také na 137. výstavě na pracovišti polygrafických oborů na Růmech.

I nadále fotokroužek pokračuje v úspěšné tradici a plánuje již další ročník soutěže Mobilfoto pro nadcházející školní rok.

Na webových stránkách naší školy jsou pravidelně zveřejňovány fotografie, které vytvořili naši žáci, a také informace o činnosti fotokroužku.

 

Šarmanová, F. Látal

Publikováno: 19.4.2023|Kategorie: Aktivity školy, Polygrafické obory|