Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Aktivity školy/LVK na Kohútce ve školním roce 2022/2023

LVK na Kohútce ve školním roce 2022/2023

Rok se s rokem sešel a nadešel čas pro nadšence lyžování a snowboardingu, aby se opět vydali na již tradiční místo – na Kohútku.

Zájem o tento lyžařský kurz byl letos obzvláště veliký a již během jednoho týdne od začátku náboru byl kurz zcela zaplněn zájemci. To ale ještě zdaleka netušili, jaká zkouška je a organizátory bude čekat. Dva dny před odjezdem jsme se dozvěděli, že se z důvodu oteplení a nedostatku sněhu lyžařský areál Kohútka pro lyžování uzavírá. Provozovatelé nám nabídli alternativu s dojížděním na zasněžené svahy v Karolínce a na Kyčerce.

V den odjezdu teploměr ukazoval 8 stupňů Celsia a pršelo o sto šest. Takový odjezd na kurz jsme ještě nezažili (a doufám, že nezažijemeJ). Musím však ocenit zájem a vytrvalost našich žáků, neboť z počtu 50 se nakonec jen 3 účastníci z důvodu nemoci nezúčastnili.

První den proběhlo organizační poučení o pobytu, plán na další dny a společensko-sportovní klání v soutěžích pro naše žáky.

Druhý den, věřte nebo ne, nás čekalo velmi příjemné překvapení, a to probuzení do zasněženého rána na Kohútce. Krajinu pokryl sníh a konečně měl člověk pocit, že je na horách. Nebyl v ten okamžik snad mezi námi nikdo, koho by takové probuzení nepotěšilo. Po snídani jsme se s nadšením vydali na svah Karolínka a Kyčerka.

 Večerní program na nadcházející dny byl věnován přednáškám lyžařského desatera FIS, zdravovědě, lyžařské výzbroji a výstroji a v neposlední řadě přednášce člena horské služby, který nám vyprávěl zajímavé příběhy z praxe záchranáře.

Ve středu a ve čtvrtek se na nás usmívalo sluníčko a lyžování jsme si patřičně užili, stejně jako vyhlášené borůvkové knedlíkyJ.

V pátek už nastal čas se s pobytem na Kohútce rozloučit. Po snídani jsme si sbalili své věci, uklidili po sobě, naobědvali se a pěšky se vydali do Vranči na autobus. Věřím, že se i přes počáteční nepřízeň počasí kurz skvěle vydařil a všichni účastníci nejen že byli spokojeni s účastí na kurzu, ale že se také v neposlední řadě zdokonalili v technikách lyžování  a snowboardingu.

Již teď se těšíme na další ročník! 😊

Sněhu a sportu zdar!

 

Mgr. David Ščotka

Publikováno: 2.2.2023|Kategorie: Aktivity školy|