Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Aktivity školy/Polytechna v europarlamentu

Polytechna v europarlamentu

Naše cesta do europarlamentu začala zhruba čtrnáctihodinovým putováním autobusem. Po této celkem vyčerpávající cestě jsme se ubytovali na hotelu v malebném městečku Sélestat ve Francii. První den byl, co se programu a cestování týče, plnější, než se na první pohled zdálo. Naši kouzelnou cestu jsme začali návštěvou městečka Kaysersberg, kde jsme navštívili tamní hrad a prohlédli jsme si nekonečné řady vinic. Po relativně krátké zastávce v Riquewihru, kde jsme poprvé na vlastní kůži pocítili tu správnou alsaskou vánoční náladu, jsme pokračovali do Eguisheimu. Tato vyloženě pohádková vesnička nás okouzlila natolik, že jsme museli podlehnout a ochutnat místní speciality. Poté jsme už zamířili do města Colmar, kde jsme zažili opravdové alsaské trhy.

Druhý den jsme navštívili slibovaný Štrasburk, alsasky „Strossburi“. Nejznámější stavbou, kterou jsme navštívili, byla katedrála Notre-Dame de Strasbourg. Následně jsme navštívili i kostel svatého Tomáše, který jsme měli možnost prohlédnout i zevnitř.

Po procházce Štrasburkem nás čekala prohlídka europarlamentu, včetně nahlédnutí na probíhající zasedání. Následně nám byla přiblížena práce a význam celého europarlamentu v podobě prezentace. Předčasně nás potěšil svou návštěvou pan europoslanec ing. Martin Hlaváček, který nám nastínil jeho postavení v europarlamentu a úskalí spojená s tím. Po tomto velmi nevšedním zážitku jsme se mohli těšit na večeři s panem Hlaváčkem, při které se navzdory své funkci ochotně s námi bavil o polygrafii, „frajer jeden“.

Pak nás zas a znovu čekala dlouhá cesta autobusem, který nás přivezl až do naší domovské krajiny.

Účastníci zájezdu

Publikováno: 19.12.2022|Kategorie: Aktivity školy|