Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Strojírenské obory/Soutěž na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2022

Soutěž na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2022

Další z úspěchů našich žáků na soutěži mladých strojařů v programování CNC obráběcích strojů.

Dne 5. 10. 2022 se naši žáci zúčastnili soutěže mladých strojařů v programování CNC obráběcích strojů. Soutěž je určena pro studenty středních škol a učilišť a proběhla jako obvykle na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně.

Za celou dobu veletrhu se do soutěže zapojilo 121 žáků z 31 odborných škol. Expozici Výukové centrum připravil Svaz strojírenské techniky. Soutěž byla rozdělena podle druhů řídicích systémů, které jsou ve strojírenství nejvíce používány. Jednotlivé školy přihlásily své žáky do soutěže podle toho, který program je ve škole vyučován. Jedná se o systémy: Heidenhain, Siemens pro technologii frézování a Fanuc pro technologii soustružení. Naši školu v této soutěži reprezentovalo pět žáků ze tříd 4M1, 4M2 a 3M2 v systému Siemens a to jmenovitě Artur Žižka, Habrovanský Petr, Kocurek Nikolas, Krajcar Tomáš a Tesař Martin.

V jednokolové soutěži, která probíhala celkem mezi 9 žáky, jsme se umístili na prvních dvou místech.

2. místo obsadil žák Tesař Martin.
1. místo obsadil žák Žižka Artur.

 

 

 

 

 

 

V celkovém hodnocení se nakonec náš žák Artur Žižka umístil na krásném 1. místě z celkových 51 žáků, kteří soutěžili v řídícím systému Siemens.

 

S Arturem Žižkou se tedy můžeme společně těšit na vyhodnocení během letošního prosince v Praze na Ministerstvu průmyslu a obchodu, kde bude ministrem průmyslu oceněn za letošní úspěch na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně 2022.

Všem zúčastněným studentům děkujeme za projevenou odvahu a skvělé výkony.

 

Michal Novosad, učitel OV

Publikováno: 20.10.2022|Kategorie: Strojírenské obory|