Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Polygrafické obory/Úspěch našich grafiků na fotosoutěži Foto brigáda 2022

Úspěch našich grafiků na fotosoutěži Foto brigáda 2022

Ve dnech 8. – 10. 9. 2022 pořádala Střední odborná škola polygrafická v Bratislavě pod záštitou Svazu polygrafie na Slovensku čtvrtý ročník mezinárodní soutěže Foto brigáda 2022. Této mezinárodní soutěže se zúčastnilo sedm týmů z Polska, Chorvatska, Česka a Slovenska. V každém soutěžním týmu byl jeden pedagog a dva studenti. Naši školu reprezentovali žáci 4. ročníku oboru Reprodukční grafik pro média Jan Jurásek a Matěj Vaškovič.

Témata soutěže se týkala fotografování městského prostředí Bratislavy, jejích obyvatel a každodenního života ve městě, architektury historické i moderní zástavby a své objekty si našel i environmentální objektiv – téma Člověk a město poskytovalo prostor pro širokou kreativní seberealizaci soutěžících. Ve večerních hodinách byl přistaven autobus a všichni účastníci měli možnost objevovat krásy a hrající barvy města v proměnách denního světla spolu s úžasnými výhledy na Bratislavu v celé její kráse.

Byla příležitost k neformálním kontaktům mezi žáky i pedagogy v oblasti fotografie a médií. příležitost k výměně zkušeností či navázání přátelství a spolupráce.

Jan Jurásek a Matěj Vaškovič, kteří naši školu reprezentovali, se umístili se svými fotografiemi na prvním místě a odnesli si nejen diplom, ale i pohár pro vítěze.

Doufáme, že i nadále budeme mít možnost pokračovat ve spolupráci se zahraničními školami
a dosahovat obdobných úspěchů tak, jak tomu bylo v minulých ročnících a především na této soutěži.                

Bc. Jana Šarmanová

 

foto: M. Petrík, J. Jurásek, M. Vaškovič, J. Šarmanová

Publikováno: 15.9.2022|Kategorie: Polygrafické obory|