Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Informace školy/Beseda s generálem Petrem Pavlem

Beseda s generálem Petrem Pavlem

Ve čtvrtek 24. 3. 2022 na naší škole proběhla beseda s generálem Petrem Pavlem, která se konala v rámci konference Fenomén – průmysl 4.0, kterou ve Zlíně organizovala firma CE-PA, spol. s.r.o.

Jeho přednáška o významu a vlivu NATO a současné situaci na Ukrajině studenty velmi zaujala. To se projevilo nejen hrobovým tichem během přednášky, kdy všichni přítomní se zájmem naslouchali, ale také během následné diskuse, do které se studenti s radostí zapojili. Za největší přínos této návštěvy lze považovat především rozptýlení pochyb a dezinformací, kterých je na internetu nespočet – ať už jde o dezinformace ohledně Severoatlantické aliance (a jejího „ohrožování Ruska“) nebo samotného konfliktu na Ukrajině.

Z reakcí studentů, které si ve výběru dovolujeme připojit, bylo patrné, že generál Petr Pavel je velmi vzdělaný člověk s širokým rozhledem a lidským přístupem, který zkrátka umí zaujmout.

 

Reakce studentů:

  • Pan generál na mě působil především jako velice vzdělaný a chytrý člověk. Působil na mě jako osobnost se silným charakterem. Z jeho výkladu, který se týkal velice vážných a složitých věcí, jsem konečně získal srozumitelné a objektivní informace, se kterými teď sám můžu pracovat. Přesto, že je významná osobnost, dokáže do svého výkladu zapojit humor. Setkání s generálem pro mě byla velká čest a hodně jsem si toho odnesl.
  • Líbilo se mi, jak lidský pan generál je. Nepůsobil jako naprogramovaný stroj, který říká jen to, co se očekává. Mluvil k nám s respektem a ne „jen“ jako se žáky, „s děckama“. Jeho až dokonalý projev nenarušily ani otázky studentů, na které vždy ochotně odpovídal.
  • Utkvěla mi myšlenka pana generála: „Když jsi v něčem dobrý, tak se možnosti ukážou samy. Nemusíme ani o ně usilovat. Když o ně usilujeme až příliš, většinou selžeme.“
  • Moje očekávání před besedou bylo vysoké. Prošel jsem si sociální sítě generála Pavla a také stránky projektu „Spolu silnější“. A musím upřímně říct, že jsem zklamán nebyl. První půl hodina besedy, kdy nás se vším seznámil, utekla neskutečně rychle, a další část věnovaná dotazům zrovna tak. Vystupování a projev pana generála byl svěží a přitom formální, že jsem z něj nemohl spustit oči. Jediné, co mě mrzí, je krátká délka akce, protože já osobně bych vydržel poslouchat další 2–3 hodiny.
  • S besedou pana generála jsem velmi spokojen, rozšířil jsem své znalosti o NATO, které jsem doposud nevěděl. Generál zodpověděl jak mou otázku, tak otázky ostatních. Dovolím si říct, že si všichni přišli na své.
  • Beseda byla velice edukativní. Dozvěděli jsme se spoustu informací o NATO i aktuální situaci ne Ukrajině. Pan generál nám vyvrátil všechny mediální dezinformace. Je jen škoda, že nebylo více času pro diskusi. Děkujeme!
Publikováno: 4.5.2022|Kategorie: Informace školy|