Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Aktivity školy/Krajská matematická soutěž třídních kolektivů

Krajská matematická soutěž třídních kolektivů

V úterý 15. 2. 2022 se žáci tříd 1IT, 1M1a 2IT zúčastnili on-line krajské matematické soutěže, která byla zaměřena na týmovou spolupráci třídních kolektivů a na podporu matematické gramotnosti. Soutěž probíhala třetí, čtvrtou a pátou vyučovací hodinu ve třídách, kde se na dataprojektoru promítal test s 50 soutěžními otázkami a žáci měli na výběr z 5 možných odpovědí, kdy pouze jedna byla správná. Na vykonání testu měli žáci omezený časový limit, a to 90 minut.

Studenti řešili netradiční a zajímavé úlohy, se kterými se v běžně dostupných sbírkách matematiky nesetkají. Kromě matematických znalostí si vyzkoušeli skupinovou práci a dovednost obhájit si vlastní výsledek výpočtu.

Po ukončení testu byly výsledky zpracovány automaticky, a o celkovém vyhodnocení jsme byli obeznámeni emailem.  V kategorii prvních maturitních ročníků s výjimkou gymnázií se třída 1IT umístila na 3. místě, třída 1M1 na místě druhém. V kategorii druhých ročníků, se třídě 2IT povedlo dosáhnout na příčku nejvyšší.

Soutěž byla pořádaná v rámci projektu IKAP (Implementace krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje). 

Diplom IKAP

Diplom IKAP

Diplom IKAP

Publikováno: 20.2.2022|Kategorie: Aktivity školy|