Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Aktivity školy, Strojírenské obory/Výměnná stáž našich strojařů se SPŠ strojnickou Vsetín

Výměnná stáž našich strojařů se SPŠ strojnickou Vsetín

Výměnná stáž žáků 3. ročníku
Ve dnech 4. – 6. února 2020 jsme si se Střední průmyslovou školou strojnickou Vsetín vyměnili žáky příbuzných oborů.
V úterý dopoledne k nám přijelo 7 žáků oboru Strojírenství se zaměřením na výpočetní techniku, kteří se vyměnili s našimi osmi žáky 3. ročníku oboru Mechanik seřizovač a od úterý do čtvrtka se zúčastnili vyučování v partnerské škole. Žáci tak poznali prostředí, technické vybavení, učitele i metodiku výuky na partnerské škole. Na odpoledne byly připraveny různé kulturní i sportovní akce.

Program výuky našich žáků ve Vsetíně byl specializován především na měření v měřicích laboratořích. Žáci si vyzkoušet měření tvrdosti materiálu a další možnosti měření ve strojírenství.

Žáci naší partnerské školy v dopoledních hodinách pracovali na vypalovacím a gravírovacím laseru a část výuky byla zaměřena na 3D měřicí stroj.
Nepříznivé počasí sice neumožnilo realizovat všechny záměry v plném rozsahu. Vsetínští žáci měli možnost seznámit se s novou učebnou Mechatroniky. Ve volném čase navštívili Bowling na hotelu Moskva, podívali se na Zlín z terasy 21. budovy a seznámili se s historií města.

Žáci obou škol byli rádi, že mohli poznat partnerskou školu a rovněž nedaleké město z jiného pohledu.

Důležitá je i rozšiřující se spolupráce mezi oběma školami. Věříme, že žáci získané informaci využijí při dalším studiu.

Zlín, 18. 2. 2020 Michal Floreš, Marek Šiška, žáci 3. ročníku oboru Mechanik seřizovač

Publikováno: 26.2.2020|Kategorie: Aktivity školy, Strojírenské obory|