Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Aktivity školy, Informace školy, Strojírenské obory/Ministerstvo průmyslu a Svaz strojírenské technologie obchodu ocenilo vítěze

Ministerstvo průmyslu a Svaz strojírenské technologie obchodu ocenilo vítěze

Ministerstvo průmyslu a Svaz strojírenské technologie obchodu ocenilo vítěze soutěže mladých strojařů v programování CNC obráběcích strojů.

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček společně s náměstkem pro průmysl a podnikání Eduardem Muřickým ocenili vítěze 11. ročníku soutěže mladých strojařů v programování CNC obráběcích strojů. Soutěž pořádá Svaz strojírenské technologie (SST) a Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) patří po mnoho let mezi partnery.

Jako každý rok proběhla samotná soutěž v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně a zúčastnilo se jí 157 žáků z 35 středních škol a učilišť z celé České republiky. Žáci soutěží ve třech kategoriích rozdělených podle řídicích systémů CNC obráběcích strojů – Siemens, Heidenhain a FANUC. Zástupci těchto firem tradičně oceňují vítěze jednotlivých kategorií hodnotnými věcnými cenami.

„Soutěž patří mezi ukázky příkladné spolupráce mezi školami a firmami, propaguje technické vzdělávání a jako taková zapadá do rámce politiky MPO v oblasti rozvoje odborného vzdělávání. Věřím proto, že bude pokračovat i v příštím roce a MPO bude opět jejím partnerem,“ říká ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

 Za naši školu nás úspěšně reprezentovali čtyři žáci 4. ročníku oboru 23-45-L/01 Mechanik seřizovač a to Josef Chytil, Šimon Kořínek, Matěj Vařák a Jakub Francl. V jednokolové soutěži, která probíhala na MSV Brno, jsme se umístili na prvních třech místech.

V celkovém pořadí se náš žák Matěj Vařák umístil na krásném prvním místě. Žák byl oceněn hodnotnými cenami a diplomem podepsaným ministrem průmyslu a obchodu Karlem Havlíčkem.

Zúčastněným žákům naší školy děkujeme za úspěšnou účast na soutěži. Poděkování také patří Svazu strojírenské technologie a Ministerstvu průmyslu a obchodu za organizaci celé soutěže.

Michal Novosad

Publikováno: 17.12.2019|Kategorie: Aktivity školy, Informace školy, Strojírenské obory|