Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Aktivity školy, Strojírenské obory/Soutěž na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2019

Soutěž na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2019

Další z úspěchů našich žáků na soutěži mladých strojařů v programování CNC obráběcích strojů.

Dne 9. 10. 2019, se naši žáci účastnili soutěže mladých strojařů v programování CNC obráběcích strojů. Soutěž probíhala jako obvykle na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně. V letošním roce se konal již jedenáctý ročník soutěže. Ta je určena pro studenty středních škol a učilišť. Cílem je podpořit výuku programování v odborných školách, ukázat atraktivitu této velmi potřebné profese a získat pro ni více zájemců v nejmladší generaci.

Za celou dobu veletrhu se do soutěže zapojilo 157 žáků z 35 odborných škol. Expozici Výukové centrum připravil Svaz strojírenské techniky. Soutěž byla rozdělena podle druhu řídicích systémů, které jsou ve strojírenství nejvíce používány. Jednotlivé školy přihlásily své žáky do určité části podle toho, který je u nich vyučován. Jedná se o systémy: Heidenhain (TNC 620/640) pro technologii frézování, Fanuc (Fanuc 0i-TF s dialogem Manual Guide i) pro technologii soustružení a Siemens (Sinutrain for Sinumerik Operate verze 4.8 Ed. 2), rovněž pro technologii soustružení.

Naši školu v této soutěži reprezentovali čtyři žáci ze tříd 4M1 a 4M2 v systému Siemens a to jmenovitě Josef Chytil, Šimon Kořínek, Matěj Vařák a Jakub Francl.

V jednokolové soutěži, která probíhala celkem mezi 8 žáky, jsme se umístili na prvních třech místech.

  1. místo obsadil žák Vařák Matěj.
  2. místo obsadil žák Chytil Josef.
  3. místo obsadil žák Kořínek Šimon

Další umístění se nevyhlašovalo. Všem zúčastněným studentům děkujeme za projevenou odvahu a skvělé výkony. Poděkování rovněž patří učitelům odborného výcviku Bc. Richardovi Zezulovi a Mgr. Radomíře Lorencové, kteří žáky učí a na soutěž je připravovali.

Doufáme, že vítěz kola Matěj Vařák se dobře umístí i v celkovém hodnocení obdobně jak tomu bylo v minulém ročníku, kdy Rostislav Přílučík obsadil krásné II. místo.

Michal Novosad, Bc. Petr Málek

Publikováno: 8.11.2019|Kategorie: Aktivity školy, Strojírenské obory|