Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika

Lyžařský kurz 2019

Ve dnech 14. – 18. ledna jsme se zúčastnili týdenního lyžařského kurzu ve skiareálu Kohútka, který je vybaven  mimo jiné i sedačkovou lanovkou. Ubytováni jsme byli přímo na sjezdovce – děvčata v krásné hlavní budově Kohútky, kluci s učiteli v přilehlých chatkách, kde bylo dostatečné teplo, klid a pohoda. Skvělá celodenní strava byla zajištěna také na hlavní budově. Takže jsme měli vše od sebe pár kroků.

Cesta byla díky sněhovým podmínkám zajímavá. Při příjezdu jsme zapadli, ale provozovatelé nás nakonec terénními auty a skibusem nahoru odvozili.

Zahajovali jsme obědem – svíčková nám moc chutnala a my jsme se pak šli zabývat lyžováním a snowboardováním. Po počáteční jízdě jsme byli rozděleni do skupin podle úrovně a už jsme se učili základní kroky. V 16:00 končil provoz lanovky a my jsme zamířili na pokoje. V 18:30 jsme večeřeli. Poté jsme měli na pokojích volný program a ve 23:00 večerku. V dalších dnech jsme měli společný program od 20:00 přibližně do 21:00. Ráno v 8:30 proběhla vždy snídaně ve formě švédských stolů. Poté následovala výuka lyžování až do oběda. Učili jsme se další metody a styly lyžování. Po skvělých obědech a odpoledním klidu jsme šli lyžovat a snowboardovat, což jsme si moc užívali. Lidí bylo málo, nikde řady, sněhové podmínky výborné a instruktoři – učitelé se snažili, aby program byl co nejzáživnější. Po lyžování jsme šli na pokoj a většinou hráli karty, sledovali filmy nebo byli přisátí na wifině. Ve středu  jsme na oběd dostali vyhlášené kynuté ovocné knedlíky. Po obědě jsme tento den nešli lyžovat, ale udělali jsme procházku na Portáš. Na čokoládu a kapučíno. Procházka nebyla moc dlouhá a i když byla zrovna v tu chvíli mlha, nikdo se neztratil. Ve čtvrtek došlo ke změně, nebyl výcvik v lyžařských technikách, ale měli jsme postavený slalom a soutěžili jsme mezi sebou. Bylo opravdu zajímavé, že i ti, kteří v pondělí stáli poprvé na lyžích, se tohoto slalomu také zúčastnili. Sice v pomalejších časech, ale v pohodě a s přehledem ho sjeli taktéž! Po slalomu jsme šli ještě lyžovat. Před odpoledním lyžováním jsme se stačili všichni vyfotit. Po večeři učitelé vyhlásili výsledky ve slalomu, rozdali nám ceny ve výkonnostní kategorii a překvapivě i ve speciálních kategoriích. Například skokan kurzu – ten, který udělal největší pokrok v lyžování apod. Poté jsme si šli užívat poslední večer tady na Kohútce.

Lyžařský kurz se nám vyvedl, byli jsme spokojeni nejen s lyžováním, ubytováním a stravou, ale celkově s pohodovou atmosférou.

Mnozí z nás se už zajímali, zda by se mohli přihlásit příští rok znovu, pokud by druháci neobsadili všechna místa.

Publikováno: 8.2.2019|Kategorie: Aktivity školy, Informace školy|