Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Aktivity školy, Informace školy/Odborný výcvik ve firmě Kovárna VIVA

Odborný výcvik ve firmě Kovárna VIVA

V říjnu 2018 jsem se spolužákem v rámci odborného výcviku ve 4. ročníku oboru mechanik elektrotechnik nastoupil do firmy Kovárna VIVA, a.s. Po úvodním seznámení s naším novým pracovištěm jsme absolvovali tříhodinovou exkurzi po celé firmě. Je úžasné, jak tato firma do řemesla zakomponovala nejmodernější technologie, jak v části kovárny, tak i v části obrábění kovů. Roboti od firmy ABB dělají ve výrobě nejrůznější práce a úkoly.
Po exkurzi jsme měli školení manuálního ovládání robota a základní pohybové programování přes FlexPendant. Mimo to jsme postupně dostávali školení na software pro ovládání robotů Robotstudio, PLM software – NX11.

Pro mě je toto nejlepší praxe během 4 let působení na střední škole, kde jsem se naučil veškeré základní práce okolo slaboproudé techniky. Když přijdeme na praxi do oddělení robotárny, naučíme se vždy něco nového. Praxi máme bohužel jen dvakrát za 14 dnů. Tato práce je zajímavá s obrovským potenciálem do budoucna. Kovárna VIVA nás naučila během tří měsíců hodně nových věcí, které se pro mě staly odrazovým můstkem do budoucna. Rád bych se díky této zkušenosti dále zabýval automatizací ve výrobě na vysoké škole.

Tímto bych chtěl firmě Kovárna VIVA moc poděkovat, že nám dovolila naučit se něco nového do budoucna.

Adam Gajdošík, 4 ME

Publikováno: 10.1.2019|Kategorie: Aktivity školy, Informace školy|