Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Aktivity školy, Informace školy/Návštěva družební školy v Chorzowě – Polsko

Návštěva družební školy v Chorzowě – Polsko

Návštěva SPŠP-COP Zlín na Gymnáziu v Chorzówě

Ve dnech 4. 6. – 7. 6. 2018 se žáci SPŠP-COP Zlín zúčastnili výměnného pobytu v polském městě Chorzów. Pobytu se zúčastnilo 6 žáků, paní učitelka Alena Martinak a pan ředitel Jiří Charvát. Po příjezdu nás přivítal ředitel místního gymnázia a paní učitelky, které naši návštěvu připravovaly. Po přivítání s našimi polskými kamarády jsme poobědvali ve školní jídelně a šli se ubytovat do hostitelských rodin. Odpoledne jsme se přesunuli tramvají do krásného a moderního města Katowice a navštívili nákupní centrum Silesia.

Druhý den jsme navštívili Muzeum slezského umění, kde jsme měli možnost prohlédnout si expozici s názvem Příběh Horního Slezska, která byla zajímavě a do důsledků propracovaná. Dále byla na programu návštěva planetária, kde jsme zhlédli animaci komentovanou anglicky, abychom rozuměli. Snad všichni rozuměli J! Poté jsme nasedli na lanovku a užívali si pohled na krásný park.

Na následující den jsme se opravdu těšili. Navštívili jsme pivovarnické muzeum ve městě Žywiec, kde jsme měli možnost pomocí stroje času cestovat do minulosti, přímo k počátku výroby piva ve zdejším pivovaru. Prohlídka muzea byla tentokrát komentovaná v češtině, což byla příjemná změna. Zdejší pivo je opravdu silné, v rámci vstupu byla i ochutnávka. My jsme ale byli všichni obdarováni jen limonádou J.

Poslední den nás čekala procházka Chorzówem. Navštívili jsme samotné centrum s hlavní ulicí Wolności, nádhernou budovu pošty a vystoupali jsme přes tři sta schodů na důlní věž. Poté se konal opět oběd ve školní jídelně, tentokrát bylo podáváno české jídlo. Po obědě nastalo loučení, kde snad všichni uronili slzičku. Po cestě domů jsme se ještě rychle zastavili v obchodě Biedronka a jako správní Češi jsme jej díky nízkým cenám vzali útokem J .

Poděkování patří všem organizátorům za skvělý zážitek!

Jakub Tomáš, 1AZ

Publikováno: 25.6.2018|Kategorie: Aktivity školy, Informace školy|