Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Informace školy, Strojírenské obory/Výměnná stáž se Střední průmyslovou školou strojnickou Vsetín

Výměnná stáž se Střední průmyslovou školou strojnickou Vsetín

Ve dnech 21. – 23. 3. 2016 jelo deset našich žáků třetího ročníku oboru Mechanik seřizovač na zkušenou do vsetínské průmyslovky. Ve stejném období bylo sedm žáků této školy na návštěvě u nás a zúčastnili se výuky programování obráběcího centra MCFV 1050. V odpoledních hodinách se jim věnoval p. Vladimír Prokop, který připravil zajímavý program. Tyto aktivity byly žáky velmi dobře hodnoceny.

Pro naše žáky byla připravena výuka v odborných předmětech elektrotechnické měření, kontrola a měření tvrdosti obrobků. Dále se seznámili s programováním robotů, s modelováním součástí a jejich výrobou na 3D tiskárně. Ve volném čase měli možnost pracovat ve školní kovárně pod vedením instruktora a vyzkoušet si práci s železem v horkém stavu. Dle zájmu si mohli zhotovit svícen.

Stravování bylo zajištěno ve školní jídelně a ubytování na domově mládeže. To vše bylo pro žáky zdarma. Nutno podotknout, že zájem žáků z naší strany byl mnohem větší než kapacitní možnosti, a proto se této aktivity zúčastnili pouze vybraní žáci, kteří se naučili spoustu nových věcí, které jim pomůžou v další výuce.

Na základě vyjádření žáků k programu stáže do budoucna počítáme s větší hodinovou dotací na kontrolu obrobků a měření tvrdosti, které má průmyslovka na výborné úrovni.

Bc. Petr Málek

Publikováno: 5.4.2016|Kategorie: Informace školy, Strojírenské obory|