Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Aktivity školy, Informace školy/Jazykový zájezd do Londýna

Jazykový zájezd do Londýna

V rámci projektu „Šablony 56 SPŠP COP Zlín“ se 30 žáků naší školy zúčastnilo ve dnech 19. – 25. listopadu 2015 poznávacího a jazykového zájezdu do Velké Británie. Přečtěte si jak pobyt v Londýně popisují sami účastníci v pokračování článku.

Škola pořádala 5 denní exkurzi do Anglie. Náplní exkurze bylo poznání Londýna, ale hlavně se zlepšit v anglickém jazyce.
Navštěvovali jsme školu Oxfordu v Greenwich, kde jsme měli anglické lektory, se kterými byla zábava. Měli jsme obavy, že jim nebudeme rozumět, ale byly zbytečné, protože učitelé mluvili srozumitelně a dobře artikulovali, tudíž s porozuměním nebyly potíže.
Po příjezdu do Anglie jsme se rozdělili do 3-5 členných skupin podle domluvy s učiteli. Poté se nás ujaly rodiny, ve kterých jsme  měli snídaně, večeře a nocleh. S rodinami byla skvělá domluva a nebyly žádné potíže. Na cesty po okolí nám dávali s sebou menší svačiny. Z výletů po okolí jsme se vraceli vždy večer.
Prošli jsme a viděli nejznámější skvosty Londýna, jako je například Trafalgarské náměstí, Tower Bridge, Tower, Buckinghamský palác, London Eye, Hyde Park, různé mrakodrapy,  bulváry a mnoho dalších zajímavých míst a staveb.
Zájezd se nám líbil, byl dobře zorganizovaný a poučný a pro nás, kteří se učí anglický jazyk velmi přínosný.

Cristinca Vochot, Robert Kadlík, třída 4MA

Do Anglie jsme jeli 24 hodin autobusem a to přes Německo, Belgii a Francii, ze které jsme pluli trajektem do Doveru a z něj přímo do Londýna. Po příjezdu do Londýna nás zastihlo nepříjemné počasí. Pršelo, sněžilo a bylo opravdu chladno.
Navštívili jsme nejrůznější památky jako např. Big Ben, Westminsterské opatství nebo Buckinghamský palác spolu s Trafalgarským náměstím a tržnici Coven Garden. Po náročném dni jsme byli ubytováni do různých rodin po 3 – 4 lidech.
Nás ubytovala velmi hodná paní Carolyn Nightingale v krásném domečku na její zahradě. Dostávali snídani a s sebou obědové svačinky ve formě sendviče a nápoje. Večeře byla opět až u rodin.
Vzhledem k tomu, že to byl jazykový kurz tak jsme chodili i na hodiny anglického jazyka do UIC ve městě Greenwich. Zde jsme také dostali  certifikát o absolvování kurzu.
V následujících dnech se ukázalo sluníčko, které nám zpříjemnilo návštěvu Londýnského Toweru, spolu s Tower Bridge a města Rochester a další nádherné památky města Londýn. Volný čas jsme trávili nákupem suvenýrů.
Výlet jsme si náramně užili a jeli bychom klidně ještě jednou .

Rybníkářová Aneta, Javoříková Leona, třída 3MZ

Ubytování v rodinách
I když jsme zhruba věděli do čeho jdeme, tak nás ubytování a celkově rodina hostitelky velmi mile překvapila. Všichni byli přátelští a velmi otevření každému tématu konverzace, které nás zrovna napadlo. Po příjezdu na nás čekal sice menší, ale i tak velmi útulný domek. Pokoj připomínající spíš králíkárnu, než ložnici byl i přes prvotní překvapení pohodlný a svému účelu postačil bez výhrad. Po krátkém zápasení jsme si zvykly i na anglické sprchy, řešené poněkud zvláštním systémem všelijakých páček a tlačítek.
Společnost nám mimo jiné dělali také dva psi, kteří nezůstali ani chvíli v klidu. Domluva s nimi byla ovšem zcela stejná, jako se psy z Česka. Těžko soudit, zda vůbec uměli anglicky.
Všichni rádi na tento pobyt vzpomínáme a budeme rádi, pokud si tuto zkušenost budeme moci zopakovat.

Plášek Jan, třída 2M1

Výuka v Anglii
Součástí našeho poznávacího zájezdu do Anglie byla výuka v anglickém jazyce v English Greenwich Oxford International Education, což byla škola, kde vyučovali rodilí mluvčí. Ve škole jsme měli strávit 9 vyučovacích hodin ve dvou dnech.  Na výuku jsme se moc netěšili, měli jsme obavy, že jim nebudeme moc rozumět a nevěděli jsme, co máme očekávat.
Po příchodu do školy, jsme byli poučeni o bezpečnosti a poté rozděleni do 3 skupin podle našich dovedností na základě předchozích testů. Každá skupina měla svoji učebnu. Všichni tři učitelé se postupně střídali mezi našimi skupinami.  Každý z nich si pro nás připravil něco jiného. Všichni byli milí a vtipní, ale nejdůležitější bylo, že mluvili srozumitelně. Takže nebyl problém všechno pochopit. V jejich hodinách jsme se naučili mnoho různých věcí od názvu pokojů a nábytku, po zdravý životní styl. Přečetli jsme si několik jejich vtipů a hádanek. Hráli jsme taky spoustu her, kde jsme hodně spolupracovali mezi sebou, takže se nikdo nemusel bát, že bude mluvit pouze sám.  Ukázalo se, že naše obavy byly naprosto zbytečné. Nikdo z nás se nenudil a po skončení jsme se nemohli dočkat druhého dne, kdy nás čekalo pokračování.  Výuka s rodilým mluvčím bylo pro nás něco nového a zajímavého. Každý den, po nastoupení do autobusu, když se nás průvodkyně ptala, jak bylo ve škole, všichni jsme sborově zařvali – supéér.  Ze školy jsme potom každý dostali certifikát o úspěšném zvládnutí kurzu.

Monika Charvátová, třída 1AZ

Londýn 2015
V londýně se mi velmi líbil, zejména Tower, aťuž jeho kr ásná výstava o historii Londýna, či korunovační klenoty, nebo ještěkrásnější výhled z jeho hradeb na Londýn. Za zmínku rozhodně stojí i krásné zahrady a park Greenwich, kterými prochází nůltý poledník. Pod parkem se nachází Muzeum námořnictví s krásnou a interaktivní expozicí. Dále mě velmi zaujala restaurace „ Bubba Gump Shrimp Co.“ , ve které si můžete zakoupit i suvenýry k filmu „Forest Gump“ tato restaurace se nachází na Piccadilly Cicus, známýdopravní uzel, ne kterém se nacházejí jedny z prvních billboardů v Londýně, pokud se vydáte dále tak narazíte na „M&M’s což je největší „obchod“ s něčím co se dá přirovnat k lentilkám.

Uruba Ladislav, třída 2M1

Publikováno: 11.1.2016|Kategorie: Aktivity školy, Informace školy|