Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Aktivity školy, Elektrotechnické obory, Informace školy/Spolupráce se společností TNS SERVIS s.r.o., Slušovice

Spolupráce se společností TNS SERVIS s.r.o., Slušovice

Od září 2016 byla započata velmi intenzivní spolupráce mezi naší školou a společností TNS SERVIS. Po dvou počátečních schůzkách v květnu 2016 byla tato spolupráce nastartována od září téhož roku. Spolupráce spočívá v praxích žáků elektrotechnických oborů naší školy v této společnosti, v technologickém partnerství a také ve spolupráci ohledně směrování a náplně výuky v návaznosti na potřeby firem v regionu. Praxí ve firmě se účastní žáci maturitního oboru Mechanik elektrotechnik, ale také žáci učebního oboru Elektrikář – silnoproud. Naši žáci si tuto praxi velmi pochvalují a jsou extrémně motivováni, protože technologie a dovednosti, které si zde osvojí, nemohou procvičovat ani najít v žádné jiné společnosti v regionu. Rozsah činností je také nebývale široký a pozitivní dopad na znalosti a kvalifikaci našich budoucích absolventů je zcela zásadní.

Pomyslným vyvrcholením spolupráce bylo věnování průmyslového robota neboli robotické ruky, japonského výrobce EPSON pro potřeby výuky v naší škole. Jedná se o jednoho z nejrychlejších robotů používaných v současnosti a společnost TNS SERVIS vyrobila výukový trenažér s tímto robotem přímo na míru a pro potřeby naší školy. Pro je žáky je rovněž nemalou motivací, že mohou pracovat na špičkové technice, která je používaná v průmyslových linkách ve výrobě.

V současné době škola s firmou plánuje různé formy spolupráce za účelem zvýšení kvality vzdělávání žáků.  Například školení našich učitelů, přednášky pro žáky a exkurze našich žáků ve zmíněné firmě.

predani-robota_4 robot_tns

Publikováno: 5.1.2017|Kategorie: Aktivity školy, Elektrotechnické obory, Informace školy|