Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika

Hranické robotování

14. března 2012 proběhla na Střední průmyslové škole v Hranicích na Moravě soutěž Hranické robotování. Účastníci, studenti středních škol a letos i žáci základních škol, s sebou přivezli roboty, které sami sestrojili a naprogramovali. Jejich robotičtí svěřenci – „stopaři“- měli předvést, že zvládnou projet vyznačenou trasu (sledovat danou stopu) přesně a v co nejkratším časovém limitu. Úkol zdánlivě jednoduchý však předpokládal nemalé znalosti konstruktérů a programátorů. Na dráze nečíhaly žádné překážky, ale trať byla členitá, a vyžádala si aktuální přeprogramování a nastavení čidel.
Na start se postavilo 45 robotů rozdělených do 3 kategorií. „Naši“ studenti si vedli v tak velké konkurenci znamenitě. Marek Trnčák (2ME) skončil na 3. místě a Jan Strapek (3ME) obsadil pátou příčku. Těmito výsledky vylepšili loňskou pátou pozici Martina Pernici (4E1), který letos soutěžnímu týmu poskytoval odborné technické zázemí.
O novinkách v oblasti elektrotechniky a informatiky i o možnosti studia pak zájemci besedovali se zástupci Fakulty elektrotechniky a informatiky Vysoké školy báňské – Technické univerzity v Ostravě.
Vítězové si odnesli hodnotné ceny a radost z výhry. A zkušenosti, ty určitě využijí v příštím Hranickém robotování, v cestě za dalším vítězstvím.

Blahopřejeme.

Publikováno: 22.3.2012|Kategorie: Aktivity školy, Elektrotechnické obory, Informace školy|